Onze Producten

Onze verse Zeespecialiteiten
Schaal- & Schelpdieren Vis & Visproducten

Het assortiment van groothandel Piet van Oost B.V. is zeer uitgebreid. Het bedrijf levert tientallen soorten schaal- & schelpdieren, vis & visproducten uit alle windstreken aan de handel en aan particulieren. In onze Viscounter liggen vele van onze producten overzichtelijk uitgestald.

Een greep uit ons assortiment:

Schaal- & schelpdieren:
Mosselen, oesters, kreeften, krabben, kokkels, alikruiken, langoustines, en rivierkreeft.

Als één van de weinige bedrijven zijn onze Zeeuwse Platte Oesters en Zeeuwse Creuse Oesters uit eigen kwekerij gecertificeerd met het Zeker Zeeuws streekkeurmerk!

Garnalen:
Diverse maten Gamba’s en scamp’s, Hollandse garnalen, roze garnalen en steurgarnalen.

Rondvis:
Kabeljauw, botervis, zalm, dorade, forel, haring (Hollandse Nieuwe), makreel, mul, Oosterschelde paling (vers en gerookt), pangasius, poon, roodbaars, sardien, schelvis, snapper, sprot, tilapia (St. Petersvis), tonijn, victoriabaars, zeebaars, zeeduivel en zeewolf, etc.

Platvis:
Griet, heilbot, schar, schol, tongschar, tarbot en tong.

Gerookte produkten:
(Oosterschelde)paling, palingfilet, zalmfilet, zalmsnippers, zalmsteaks, makreel, makreelfilet, heilbotfilet, sprot, sprotfilet, schillerlocken, bokking, brado’s, etc.

(Zee)groente:
Lamsoor, zeekraal. en mosselgroenten

Salades:

Huisgemaakte “Hollandse”garnaalsalade, Zalmsalade, Tonijnsalade, Noordzeesalade, Rivierkreeftsalade, Scampi in looksalade, Kingkrabsalade, etc.

Diepgevroren produkten:
Mosselvlees, inktvistubes, zeevruchtenmelange, kingkrabpoten, Portugese sardines, oktopus (pulpo), tilapiafilet, pangasiusfilet, mosselkroketten,
Hollandse garnaalkroketten, kreeftkroketten, vissticks, etc.

Viscounter:
De Viscounter van Piet van Oost B.V., de blikvanger van de haven van Yerseke, is uniek in Zeeland. Het hele assortiment schaal- & schelpdieren, vis & visproducten ligt overzichtelijk uitgestald in de counter. Alle producten worden dagelijks vers aangeleverd. In de Viscounter staat tevens een grote vitrine, een verwaterbassin gevuld met Oosterscheldewater, wat constant wordt ververst. Daarin leven de mosselen, kreeften en oesters. Jaap van Stee: “De bezoeker kan bij ons alle producten vers, of eventueel diepgevroren kopen. Ook bakken wij de vis en vissnacks terwijl de klant wacht. Die wordt eventueel voorzien van ambachtelijke frites of een heerlijk broodje.
Voor de niet visliefhebbers hebben wij ook enkele andere snacks in ons assortiment zoals: vleeskroket, frikandel, kaassoufflé, bamiblok, kaaskroket, enzovoort.

Keuken:
In de keuken worden onder andere de gerechten voor de Zee-eterij vers bereid en de schotels voor de afhaal opgemaakt. Er wordt zoveel als mogelijk met verse, regionale, producten gewerkt. Uiteraard komt dit de kwaliteit van de gerechten ten goede.

Visverwerking:
De aan de keuken grenzende visverwerkingsruimte biedt volop ruimte om de aangevoerde en de af te leveren vis te verwerken.

Inpandige verwaterruimte:
Speciaal voor levende paling, mosselen, oesters, kreeften en krabben, waarvoor nog geen plaats is in de winkel of bij de handel moet worden afgeleverd, is in het gebouw een groot inpandig verwaterbassin aanwezig. Ook hierin wordt het Oosterscheldewater voortdurend ververst.

Koelruimten:
Temperatuur speelt een grote rol bij de kwaliteit van visproducten. Door verse producten voortdurend te koelen, behouden zij langer hun versheid. Bij de bouw is daarmee dan ook rekening gehouden. Er is een grote koeling gebouwd voor het bewaren van de zogenaamde droge producten. Tevens is er een bewaarkoelruimte voor verse vis en visproducten, een aparte koelruimte voor schaal en schelpdieren en voor de aanvoer van gekoelde goederen.

Vriesruimte:
“Bij zo’n veelzijdig assortiment als het onze is het onmogelijk alle producten gedurende het hele jaar vers in huis te hebben. Ook hebben we met verschillende producten te maken met seizoensinvloeden. Vandaar dat wij een grote vriesruimte hebben gebouwd, die geheel voldoet aan de eisen die aan verse producten worden gesteld. In grote rekken ligt onze diepgevroren voorraad overzichtelijk op soort en op datum opgeslagen”, aldus directeur Jaap van Stee.